Lönnsirapskola med bourbon

  • Cook Time: 1 hour,
  • Persons: 4,
  • Difficulty: Easy

  • Ingredienser
  • 100 g Smör
  • 2 dl Vispgrädde
  • 3 dl Strösocker
  • 1 dl Lönnsirap
  • 2 msk Bourbon /li>
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • En nypa Havssalt
  • (lite extra havssalt till topping)
  1. Gör såhär
  2. Olja och klä en brödform (eller annan mindre form) med bakplåtspapper
  3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme.
  4. Tillsätt grädde, strösocker, sirap, vanilj, bourbon och havssalt.
  5. Låt koka till en seg kola, 122-123°C eller kulprovet.
  6. Häll upp kolan i brödformen.
  7. Låt stelna 30 minuter i rumstemperatur, strö sedan på lite extra havssalt. Ställ sedan kallt och stelna helt innan du skär upp i bitar.