Nämen den här kakan är så.enkel. och så.jäkla.god. så ni fattar inte! Och ca noll disk, eftersom du rör ihop hela smeten i en kastrull. Det känns som trolleri! Kanterna blir sega, nästan knäckiga, och mitten är krämig. Rabarbern gör den perfekt sötsyrlig, och kardemumman är pricken över i.

Rabarberkaka

  • 15 min förberedelse + 35 min gräddning,
  • 6-8 bitar,
  • Svårighetsgrad: 1/5

  • Ingredienser
  • 110g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk vanlijsocker
  • 1 nypa salt
  • ca 200g rabarber
  • 1,5 tsk kardemummakärnor
  1. Gör såhär
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält och bryn smöret i en medelstor kastrull. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
  4. Mortla kardemumma och skär rabarber i bitar. Smöra och bröa en rund form, 20cm.
  5. När smöret svalnat lite – rör ner socker, vetemjöl, ägg, vaniljsocker och salt. Använd en slickepott för att blanda ihop allt i kastrullen.
  6. Häll smeten i formen, lägg i rabarberbitar (inte ända ut i kanten, lämna någon cm) och toppa med kardemumma.
  7. Grädda kakan i ca 35 min, tills kanten är gyllene och mitten inte ser ut som smet. Låt svalna helt innan du serverar. Kakan funkar utmärkt att frysa.