Pollykakor med cornflakecrunch

  • 90 minuter,
  • 18 kakor,
  • Svårighetsgrad: 2/5

  • Ingredienser
  • 100g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 3 dl cornflakecrunch (se nedan)
  • 18 pollygodisar
  • Cornflakecrunch
  • 4,5 dl cornflakes
  • 2 msk mjölkpulver
  • 1 msk strösocker
  • 1,5 krm salt
  • 45g smör, smält
Gör såhär
  1. Börja med att göra cornflakecrunch:
  2. Krossa cornflakes med händerna i en bunke, blanda ner de torra ingredienserna. Häll över smält smör, blanda ordentligt.
  3. Häll ut på plåt med bakplåtspapper eller i en nonstick-form, sprid ut jämnt. Grädda mitt i ugnen, på 135 grader i ca 20 min. Det ska bli gyllene men inte brunt och dofta rostat. Låt svalna.
  1. Gör nu kakdegen:
  2. Vispa strösocker, farinsocker, vaniljsocker och smör krämigt. Vispa sedan ihop med ägget.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en egen skål. Sikta sedan ner i smörblandningen, och rör ihop till en deg. När degen börjar gå ihop rör du också ner cornflakecrunchet.
  4. Dela degen i 18 bitar. Ta sedan en bit i taget och platta ut i handflatan. Lägg en polly på degplattan och vik över kanterna. Rulla lite så att du får en ganska jämn boll. Lägg på bakplåtspapper med lite mellanrum (du kommer behöva två plåtar). Platta till bollarna lite lätt.
  5. Gör likadant med alla degbitarna och grädda sedan, ca 10 min i 200 grader. De ska få en ljust guldbrun färg.
  6. Låt svalna någon minut på plåten innan du flyttar över kakorna till galler för att svalna helt.