Receptet på själva macaron-skalen har jag snott från Pies and Tacos, det hittar ni här.
Fyllningen och dekorationen är Fikakapten originale, och det ska ni självklart få receptet på.

Chokladbollsfyllning till macarons

  • 60 min (inkl dekoration),
  • ca 30 macarons,
  • Svårighetsgrad: 1/5

  • Ingredienser
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 75g mörk choklad
  • 50g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk starkt kallt kaffe
  • En nypa havsalt
  • 3 dl havregryn
  • Dekoration
  • 75g mörk choklad
  • Några droppar rapsolja (ca 1 krm)
  • 0,5 dl kokosflingor
  1. Gör såhär
  2. Koka upp vispgrädde i en kastrull, ta bort från värmen och lägg i chokladen (i bitar) och rör tills den smält helt.
  3. Vispa smör och florsocker ljust och fluffigt. Blanda ner kaffe, gräddchoklad och salt.
  4. Mixa havregryn, nästan till ett mjöl. Blanda ner i smeten.
  5. Fyll macaronskalen med chokladbollssmet. Kyl gärna några timmar innan du dekorerar.
  6. Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller micro, rör ner rapsolja. Doppa överdelen av macaronen, strö på kokosflingor.
  7. Förvara i lufttät burk i kylen fram till servering. Macarons är ofta godast efter minst 24h i kylen, då skalen hunnit mjukna lite och ta smak av fyllningen!