Receptet på själva macaron-skalen har jag snott från Pies and Tacos, det hittar ni här.
Fyllningen och dekorationen är Fikakapten originale, och det ska ni självklart få receptet på.
Chokladbollsfyllning till macarons
- 60 min (inkl dekoration),
- ca 30 macarons,
- Svårighetsgrad: 1/5
- Ingredienser
- 0,75 dl vispgrädde
- 75g mörk choklad
- 50g smör, rumsvarmt
- 1 dl florsocker
- 1 msk starkt kallt kaffe
- En nypa havsalt
- 3 dl havregryn
- Dekoration
- 75g mörk choklad
- Några droppar rapsolja (ca 1 krm)
- 0,5 dl kokosflingor
- Gör såhär
- Koka upp vispgrädde i en kastrull, ta bort från värmen och lägg i chokladen (i bitar) och rör tills den smält helt.
- Vispa smör och florsocker ljust och fluffigt. Blanda ner kaffe, gräddchoklad och salt.
- Mixa havregryn, nästan till ett mjöl. Blanda ner i smeten.
- Fyll macaronskalen med chokladbollssmet. Kyl gärna några timmar innan du dekorerar.
- Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller micro, rör ner rapsolja. Doppa överdelen av macaronen, strö på kokosflingor.
- Förvara i lufttät burk i kylen fram till servering. Macarons är ofta godast efter minst 24h i kylen, då skalen hunnit mjukna lite och ta smak av fyllningen!