De här kompakta och chokladiga browniesarna är goda. Punkt. Inte “goda för att vara veganska”. Farinsocker och vaniljextrakt ger den där amerikanska brownie-smaken.
Håll käften-brownies
- Cook Time: 1 hour,
- Persons: 4,
- Difficulty: Easy
- Ingredienser
- Brownies
- 115g Carlshamn bak (eller annat margarin)
- 2 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 0,8 dl oatly ikaffe (eller annan ”mjölk”)
- 2 tsk vaniljextrakt
- 2,4 dl vetemjöl
- 1,5 dl kakao
- ¾ tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 100g mörk vegansk choklad (knappar eller hackad)
- Chokladganache
- 180g vegansk choklad (jag blandade mörk och ljus)
- 1,5 dl Aito oat for whipping (eller annan ”grädde”)
- En nypa havssalt eller två
- Gör såhär
- Brownies: Sätt ugnen på 175 grader och klä en 20×20 form med bakplåtspapper.
- Smält margarinet och vispa ihop det (varmt) med sockret. Vispa sedan ner vaniljextrakt och ikaffe.
- Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ihop med slickepott till en tjock smet.
- Blanda sist i choklad och bred sedan ut smeten i formen.
- Grädda mitt i ugnen 30-35 min. Låt svalna helt innan du gör ganachen.
- Chokladganache: Värm grädde tills den nästan kokar. Ta bort från värmen, rör i hackad choklad. Vispa tills chokladen smält ihop med grädden.
- Ställ i kylen ca 30 min, rör om ett par gånger under tiden, tills den har en tjock, bredbar konsistens.
- Bred ut över brownien, toppa med lite havssalt. Dekorera valfritt, t.ex. med pretzels och krossade oreos.