De här kompakta och chokladiga browniesarna är goda. Punkt. Inte “goda för att vara veganska”. Farinsocker och vaniljextrakt ger den där amerikanska brownie-smaken.

Håll käften-brownies

  • Cook Time: 1 hour,
  • Persons: 4,
  • Difficulty: Easy

  • Ingredienser
  • Brownies
  • 115g Carlshamn bak (eller annat margarin)
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 0,8 dl oatly ikaffe (eller annan ”mjölk”)
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 2,4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • ¾ tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 100g mörk vegansk choklad (knappar eller hackad)
  • Chokladganache
  • 180g vegansk choklad (jag blandade mörk och ljus)
  • 1,5 dl Aito oat for whipping (eller annan ”grädde”)
  • En nypa havssalt eller två
  1. Gör såhär
  2. Brownies: Sätt ugnen på 175 grader och klä en 20×20 form med bakplåtspapper.
  3. Smält margarinet och vispa ihop det (varmt) med sockret. Vispa sedan ner vaniljextrakt och ikaffe.
  4. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ihop med slickepott till en tjock smet.
  5. Blanda sist i choklad och bred sedan ut smeten i formen.
  6. Grädda mitt i ugnen 30-35 min. Låt svalna helt innan du gör ganachen.
  7. Chokladganache: Värm grädde tills den nästan kokar. Ta bort från värmen, rör i hackad choklad. Vispa tills chokladen smält ihop med grädden.
  8. Ställ i kylen ca 30 min, rör om ett par gånger under tiden, tills den har en tjock, bredbar konsistens.
  9. Bred ut över brownien, toppa med lite havssalt. Dekorera valfritt, t.ex. med pretzels och krossade oreos.